Nieuw restaurant MUSUBU verbindt gasten met de Japanse cultuur
Nieuw restaurant MUSUBU verbindt gasten met de Japanse cultuur
Jeroen Veenstra
MUSUBU is een nieuw Japans restaurant aan Mauritsweg 43A. Het combineert de eenvoud van Teishoku met Izakaya. De naam heeft een speciale betekenis in de Japanse cultuur en komt voor in woorden die te maken hebben met verbinding en eenheid.
De chef van MUSUBU heeft meer dan 30 jaar ervaring in Japan, Frankrijk en Duitsland. Zijn carrière omvat onder meer een rol in een Michelin-aanbevolen restaurant in Duitsland, de Japanse ambassade in Frankrijk en een luxe resort in Okinawa. Zijn keuken combineert authenticiteit met elegante presentatie. Hij biedt Teishoku (gebalanceerde maaltijden met rijst, misosoep, pickles en een hoofdgerecht) en Izakaya (gerechten om te delen).
Signature Dishes
Op het menu staat onder meer Tonkatsu (krokant gepaneerd varkenshaasje, geserveerd met fijngesneden kool, huisgemaakte tonkatsusaus en rijst), Steak Jyu (malse plakjes gebakken biefstuk geserveerd op gestoomde rijst met een umami-zoete lak) en Miyazaki Wagyu Shabu Shabu (hotpot met Miyazaki Wagyu en seizoensgroenten).
Geboren en getogen in Rotterdam en al sinds 2001 als journalist schrijvend over festivals, cultuur, kunst, muziek, uitgaan, horeca en lifestyle in de stad. Ziet het als zijn persoonlijke en hartstochtelijke opdracht om altijd van alles op de hoogte te zijn in Rotterdam. Handig, aangezien hij hoofdredacteur online bij Uitagenda Rotterdam is. Vanuit zijn thuisbasis op het randje van het centrum en Crooswijk bezoekt hij in functie, maar zeker ook privé, vooral nieuwe initiatieven die zijn favoriete stad weer leuker maken.
Meer nieuwtjes lezen?
Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.
Morgan & Mees presenteert nieuw restaurant en barconcept: MIES
Market Bar Mare, Lucia, Bar Bocht en Bar Dertien genomineerd voor Entree Awards
Pizza Beppe heeft drie restaurants in Rotterdam
Bistronomique Fantastique van Fundamental en Lolo Vins opent in Het Industriegebouw
Savor&Nosh heeft nu ook patisserie en deli aan de Westewagenstraat
Wat is het mooiste terras van Rotterdam?
Sportsbar Panenka weer open op nieuwe plek aan Schiedamse Vest
NLVegan Fair serveert een combinatie van beurs, festival en lezingen in Laurenskerk
Nabati brengt Jordaanse streetfood naar Rotterdam
Piloteditie Rotterdam Coffee Fest viert koffiecultuur in Timmerhuis
Een culinaire wereldreis in eigen stad
Madaq heeft een boutique vol bonbons, room- en sorbetijs en macarons in de Koopgoot
Eurekaweek 2025! Tips voor studenten (en natuurlijk alle andere Rotterdammers)
De Grote Uitagenda Kapsalontest
Terrassen in het groen
Stadhuisplein is weer compleet met heropening Coconuts
Combineer je bezoek aan het Depot met een diner bij Renilde op het dak
Pop-up Rooftopbar Before Sunset strijkt neer op het dakterras van het Depot
Beau met een geheel eigen karakter op het Stadhuisplein
Unity in Diversity toont alle 170 culturen in Rotterdam
Doppio Espresso bij Erasmus MC geeft gratis ijskoffie weg
Mediterrane Bar Picar nieuw op Schiedamse Vest
Heerlijk haring happen kan hier
Tim by Harries serveert verfijnd eten aan de keukentafel
BANK15 zet acht foodmakers op het Grotekerkplein
De uittips van Renée de Laat
Aftrap Koken met Status bij Multi Multi
Markt Centraal is een wekelijkse streetfoodmarkt op de binnenplaats van het Groot Handelsgebouw
Pak hier een terrasje
Juni is de eerste wijn- en kaasbar in Rotterdam
Bar Bocht geopend naast Restaurant Rotonde
World Paloma Day in Rotterdam
Tien dagen lang proost de stad op het beste van Rotterdams craftbeer
Lekker eten en drinken bij deze foodfestivals in 2025
SUPPER brengt Dine & Dance naar Laurenskerk
Smash serveert de eerste hamburger rave van Nederland
Peentje van de Binnenweg bij Leeszaal West
Ruim 100 Vrijheidsmaaltijden en stadsbrede kunstexpositie op 5 mei
Monumentaal pand aan de Oude Binnenweg is nieuwe thuisbasis voor smashburgers van Drippy's
Pasen is brunchen, geniet bij deze (nieuwe) horecalocaties
Elio is de nieuwe queerlocatie op de Van Oldenbarneveltstraat
Bobby’s Dry Gin en De Bonte Koe lanceren exclusieve gin-chocoladereep
Het buitenseizoen voor zonnige locaties gaat weer beginnen
Wakuli opent meteen twee locaties in Rotterdam
De uittips van Jermaine Berkhoudt (MAIN)
De uittips van Steve Riddm
BANK15 zoekt foodmakers voor Proefwerk op het Grotekerkplein
Ook iftars in het theater
Eet eens bij deze Rotterdamse restaurants tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg op donderdag de leukste tips en acties in je mail.
Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.