Hier kun je pubquizzen in Rotterdam

Hier kun je pubquizzen in Rotterdam

Zoek je, voor zover dat nodig is, een goede reden om samen met je vrienden een avond naar de kroeg te gaan? Verzamel dan een team om je heen en meld je aan voor een pubquiz of popquiz. Onder het mom van de hersens lekker laten kraken duik je een van deze Rotterdamse cafés in. Bijna elke dag van de week zijn er wel opties!

Maandag

De Gele Kanarie

Een lekker begin van de week beleef je iedere eerste (en vaak derde) maandag van de maand bij stadsbrouwerij De Gele Kanarie. Deze populaire pubquiz – reserveren via de website is aan te raden – boort vooral je algemene en actuele kennis aan, dus duik voor je de strijd aangaat nog even in de kranten en de socials. Want die beker plus De Gele Kanarie-cadeaubon wil je winnen natuurlijk.

Wanneer: eerste en derde maandag van de maand
Kosten: € 17,50 per team
Taal: Nederlands

Dinsdag

Weena

Quizzen met de mensen die het fenomeen pubquiz naar Nederland hebben gehaald? Dan moet je naar Weena, waar Pubquiz010 elke dinsdag de zaak overneemt. De avonden zijn vaak weken van tevoren volgeboekt, dus als je wilt meespelen met deze original quizmasters, wees dan op tijd. Je kunt zonder reservering binnenlopen, maar de kans dat je dan wordt teleurgesteld is vrij groot. Niet teleurstellend is de goodiebag waarmee de nummer 1 van de avond naar buiten loopt.

Wanneer: elke dinsdag
Kosten: € 5 per persoon
Taal: Nederlands & Engels

Café Verhip

In deze voormalige havenkroeg is de sfeer opperbest, en helemaal op de laatste dinsdag van de maand tijdens de pubquizavond van Café Verhip. Deze wordt al meer dan tien jaar georganiseerd, en is nog altijd populair, want de avonden zijn regelmatig uitverkocht. Als je geluk hebt, kun je op de dag zelf nog een plekje regelen aan de bar, maar aanmelden doe je het beste vooraf via de telefoon, mail of Instagram. Algemene kennisvragen passeren de revue, maar ook vragen over muziek, sport en geschiedenis komen langs. Je speelt om een wisselbeker, maar eigenlijk nog het meest voor de eeuwige roem.

Wanneer: laatste dinsdag van de maand
Kosten: gratis
Taal: Nederlands

Jules Boules Bites Bar

Elke laatste dinsdag van de maand kun je bij Jules BoulesBitesBar niet alleen een balletje gooien, maar ook een rondje pubquizzen. Vragen over nutteloze feitjes worden afgewisseld met hersenkrakers, dus bedenk goed wie je meevraagt naar deze quiz. Aanmelden kun je het beste vooraf via de website doen om verzekerd te zijn van een plek.

Wanneer: laatste dinsdag van de maand
Kosten: € 14,50-19,50 per team
Taal: Nederlands & Engels

Stalles

Als het jou en je team lukt om de pubquiz-winnaar van Stalles te worden, dan krijg je de rekening van die avond cadeau. Voor die prijs wil je wel battlen, toch? Soms is de quiz thematisch, maar meestal wordt er beroep gedaan op je algemene kennis. En verdiep je vooraf nog even in de actualiteiten, want daar komen ook wat vragen over voorbij. Slide in de DM’s of de mailbox van Stalles om je in te schrijven.

Wanneer: meestal de tweede dinsdag van de maand, zie website voor agenda
Kosten: gratis
Taal: Nederlands

 

Hollywood Event Center

Op wisselende dinsdagen organiseert Quiz & Fun Events quizavonden bij het Hollywood Event Center. Soms is het een klassieke pubquiz met algemene kennisvragen, maar meestal is het een quiz volledig gewijd aan een thema. Denk daarbij aan een Disneyquiz, een Harry Potter-quiz of een 90s-quiz. De winnaar van de avond gaat er vandoor met een prijs passend bij het thema van de quiz. Het is aan te raden om je team vooraf via de website aan te melden, want de avonden zijn vaak uitverkocht.

Wanneer: wisselende dinsdagen, zie website voor agenda
Kosten: € 12,50-19,50 per team
Taal: Nederlands & Engels

V11

Een avond borrelen op kosten van de zaak? Wie wil dat niet! Als je de quiz van V11 wint, dan verscheuren ze je rekening van die avond. De popquiz staat volledig in het teken van muziek. Van golden oldies tot dancefloor fillers, alles komt voorbij. Deze popquiz heeft een flinke schare groupies, dus verzin een coole bandnaam voor je team en wacht dan niet te lang met het kopen van je quizticket.

Wanneer: eerste dinsdag van de maand
Kosten: € 7,50 per team
Taal: Engels

De pubquiz bij V11

Woensdag

BAEK

Kun je op dinsdag niet aanhaken bij de original quizmasters in Weena, dan kun je het op woensdag bij BAEK proberen, want daar nemen ze hun pubquiz ook mee naartoe. Op deze gezellige plek midden in het centrum strijd je wekelijks voor de eerste plaats, maar de teams die net iets minder presteren maken ook kans op een prijsje. Vooraf aanmelden is een must, anders is de kans groot dat je niet kunt deelnemen.

Wanneer: elke woensdag
Kosten: € 5 per persoon
Taal: Nederlands & Engels

Een onderdeel van de pubquiz bij BAEK

Donderdag

De Machinist

Elke eerste donderdag van de maand strijden bij De Machinist zeventien teams om een plek in de top drie. Maar ook als je niet bij de allerbesten hoort, maak je kans op een poedelprijs, of probeer een gratis portie bitterballen te scoren. Iedereen is dus eigenlijk een beetje winnaar bij deze pubquiz. Vaste prik zijn de vragenrondes over muziek en sport, er is een raad-het-plaatje-ronde en daarnaast moet je vooral vertrouwen op je algemene kennis. Aanmelden doe je vooraf via info@demachinist.nl

Wanneer: eerste donderdag van de maand
Kosten: € 25
Taal: Nederlands

Bij De Machinist vindt elke eerste donderdag van de maand een pubquiz plaats. Foto: Hester Blankestijn

Vrijdag

M Café

Een keer per maand én wanneer er geen voorstelling van het Maaspodium op de agenda staat organiseert het M Café een muzikale pubquiz. En als ze hem organiseren, dan kun je daarna meteen aanhaken bij de karaokeparty. Als dat geen leuke avond wordt… Dus schrijf je in via alba@maastd.nl en ga voor die eeuwige roem. Je hoeft maar zes andere teams te slim af te zijn.

Wanneer: wisselende vrijdag, zie website voor agenda
Kosten: gratis
Taal: Engels, tenzij alle deelnemers Nederlands spreken

M Café is het horecagedeelte van Maaspodium waar ook regelmatig een pubquiz plaatsvindt. 29 maart is de volgende.

Zondag

Wijnbar De Avonden

Verzamel je drie vrienden die het meest van muziek weten en daarnaast ook nog wat andere kennis in hun achterzak hebben en schuif op zondagmiddag aan bij Wijnbar De Avonden. In zes rondes krijg je de mogelijkheid om de andere negen teams te verslaan en de hoofdprijs in de vorm van een goede fles wijn te bemachtigen. Aanmelden kan via de website.

Wanneer: tweede en laatste zondag van de maand
Kosten: gratis
Taal: Nederlands

Nog meer pubquizzen

Naast de al genoemde pubquizzen die op vaste dagen worden georganiseerd is er ook nog een flink aanbod van eenmalige of wisselende edities.

De Maaskantine

Zodra de zomer in zicht komt, gaan de deuren van De Maaskantine in april weer open. En het goede nieuws is dat ze ook dit jaar weer pubquizzen gaan organiseren. Soms een thematische, soms een algemene, maar altijd een spannende. De drie beste teams van de avond gaan ervandoor met een giftcard van De Maaskantine. Kun je die mooi gebruiken tijdens de volgende quizavond. Zorg ervoor dat je op tijd een quizkaartje scoort, want het is vaak uitverkocht.

Wanneer: wisselende dagen, zie website voor agenda
Kosten: € 20 per team
Taal: Engels

Panenka

Weet je alles van sport? Dan is de quiz bij sportsbar Panenka ongetwijfeld jouw ding. Al negen jaar kun je hier terecht met al jouw sportkennis tijdens een van de (ongeveer) vier quizzen die ze jaarlijks organiseren. En zoals gebruikelijk is in sport krijgt de winnaar een mooie prijs, maar wat dat is blijft een verrassing tot het laatste moment. Er komen veel fanatiekelingen op de quiz af, dus als je zeker wilt zijn van een plek voor jouw team, meld je dan vooraf aan per mail of telefoon. Soms heb je geluk en regel je op de avond zelf nog een spot voor jou en je team.

Wanneer: wisselende dagen, zie website voor agenda
Kosten: € 10 per team
Taal: Nederlands, Engels is mogelijk

The Heart(break) Quiz

Een keer per jaar organiseren Studium Generale en het Erasmus Love Lab, beide verbonden aan de Erasmus Universiteit, op Valentijnsdag The Heart(break) Quiz. Zing mee met tranentrekkende break-up-liedjes en raad welke iconische films horen bij minstens zulke iconische filmscènes. Alles dat te maken heeft met de liefde passeert de revue in deze pubquiz. Het winnende team krijgt een (feel) goodiebag mee naar huis. Af en toe organiseert Studium Generale een andere themaquiz. Houd daarvoor de agenda op de website in de gaten.

Wanneer: jaarlijks op 14 februari
Kosten: gratis
Taal: Engels

Cinerama Film Quiz

De grote centrale ruimte van de karakteristieke bioscoop leent zich uitstekend voor quiz-opstelling. Na overweldigend positieve reacties op twee vorige filmquizzen organiseert Cinerama Filmtheater weer een nieuwe editie op 7 maart.  Voor reserveringen kun je mailen naar filmquizcinerama@gmail.com. Teams van tussen de 3 en 6 personen worden geaccepteerd. Reserveren kan tot 1 maart.

Wanneer: 7 maart
Kosten: Gratis
Taal: Nederlands

Plinna POPQuiz

Als een rondreizend circus trekt de Plinna POPQuiz langs de coole plekken van de stad. De ene keer duiken ze op bij Rotown, de andere keer bij Oase. Maar waar het ook is, Mr. Vain, Mr. Party Up en Mr. Hungry Eyes maken een feestje van hun popquiz – geen pubquiz, de vragen gaan allemaal over muziek – en hun events zijn dan ook vaak uitverkocht. Het winnende team wint een onvergetelijke avond en eeuwige roem. Check hun Instagrampagina om te zien waar ze binnenkort uithangen.

Wanneer: wisselende dagen, zie Instagram voor agenda
Kosten: wisselende prijzen, afhankelijk van locatie
Taal: Nederlands

Plinna bestaat uit Mr. Vain, Mr. Party Up en Mr. Hungry Eyes

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.