Spring naar hoofdinhoud

Hier in Rotterdam zit je gebakken

Een lekkernij van de lokale pâtisserie, bäckerei, panetteria, bakery, bageri of foúrnos! Tijdens de vakantie hoort een gebakken traktatie er bij. Maar hier in Rotterdam zijn er ook nog genoeg bakkerijtjes om te genieten alsof je op vakantie bent. 

Bakkit

Mercedes Roggen won in februari dit jaar het MAX-programma Heel Holland Bakt en schreef daarmee de titel De Beste Thuisbakker van Nederland 2022/2023 op haar naam. De jury was onder de indruk van haar creativiteit. Volgens Robèrt had ze de lekkerste smaken en Janny roemt haar oog voor detail en haar frêle manier van decoreren. 

Samen met haar zus heeft ze aan Zwaanshals 299 nu Bakkit geopend. Met de lekkerste gebakken producten en een heerlijke kop koffie ter plekke of to go! Vooral de De Rotterdamse Rol, gebaseerd op de New York Roll, is al heel populair en zorgt dagelijsk voor rijen in het smalle straatje. Een gevulde croissant met hazelnoot room, chocolade ganache en hazelnoot stukjes of gevuld met lemon curd en met merengue. 

 

Mercedes Roggen

Krozant

Twee Rotterdamse dames hebben in de garage van het Groot Handelsgebouw een micro-bakery geopend. Alle croissants en overige pastries worden hier met de hand gemaakt. Van traditionele chocolade- of koffiebroodjes tot unieke creaties, zoals een croissant met kippendij en mangochutney of een croissantje BLT met citroenmayo. Daarnaast biedt het menu ook andere zoete én hartige pastries, maar ook belegde broodjes en koffie van Rotterdamse Giraffe Coffee Roasters. broodjes tot  croissantje BLT met citroenmayo.  

 

Krozant in Groot Handelsgebouw

Aap Noot Brood

Op het uiterste puntje van Schiemond, naast Eaux Posse, is Aap Noot Brood te vinden. Een buurtbakkerij voor Westelijk Rotterdam. Met behulp van vooral lokale en biologische grondstoffen wordt er desembrood gebakken op bestelling. In de winkel is een klein assortiment brood voor de losse verkoop, net als lekkere zoete en hartige snacks, sandwiches en filterkoffie van Giraffe Coffee Roasters. In de open bakkerij is meteen te zien hoe het brood en andere baksels op ambachtelijke wijze worden gemaakt. 

Das Brot

Tegenover Kino is Das Brot te vinden. Een klein intiem bakkkerijtje waar ze broden met echte desem maken, maar ook patisserie. Omdat de producten een lang bereidingstijd krijgen is het verzoek om bestellingen minstens twee dagen van tevoren door te geven. Zo wordt overschot beperkt. Mocht er toch brood over zijn dan wordt dat tegen gereduceerde prijs verkocht, anders wordt er heerlijk paneermeel van gemaakt!

Er wordt met zoveel mogelijk met lokale leveranciers samengewerkt. Zo komt boter, kaas, eieren en overige zuivel vooral bij Booij Kaasmakers vandaan en groente en fruit komt van Landzicht en Rechtstreex. In het populaire bostelbrood wordt restproduct van lokale bierbrouwerijen zoals Kaapse Brouwers en Vet & Lazy

Bakkerswerkplaats

Deze bakkerij en winkel is gevstigd op Katendrecht en ze laten zich er graag graag inspireren door het voormalige havengebied. Er zijn broden met de namen Kaapse Knar en Ruwe Bolder. En de koekjes worden verpakt in een Kaapse Container. De producten worden gemaakt door mensen die sociaal of verstandelijk beperkt zijn en daardoor niet in een normale werkomgeving meekomen. In de Bakkerswerkplaats leren zij de finesses van het bakkersambacht. Als je hier brood of gebak koopt draag je dus bij  aan kansen voor de bijzondere bakkers.

 

Bakkers aan het werk in de Bakkerswerkplaats door Iris van den Broek

Regina

Op de plek waar lang Croos was gevestigd is nu Regina te vinden. Afgelopen zomer verhuisde de bar, keuken en bakkerij van Zwaanshals naar Exercitiestraat. Daar is bij binnenkomst al een aanbod uit de bakkerij te vinden om mee te nemen.

In de zaak worden Mediterraanse broodjes en gerechten geserveerd. 

Harvest

Jarenlang vooral gewaardeerd vanwege de koffie en het ontbijt en lunch. Maar toen het pand naast The Harvest vrijkwam werd daar een bakkerij geopend waar desembrood wordt gemaakt.  De lunchgerechten worden voorzien van zelf gebakken sneetjes brood, maar het brood, patesserie en gebak is ook om mee te nemen.

Harvest

Jordy's Bakery

Klootwijk is een bekende bakkersfamiel. Ook Jordy Klootwijk stamt uit deze bekende familie. Om zijn eigen weg in te slaan heeft Jordy een bakkersopleiding in Amerika gevolgd aan het befaamde French Culinary Institute. Van één van zijn leraren kreeg hij een moederdeeg mee naar huis. Dit levende organisme heeft Jordy een jaar lang in leven moeten houden, totdat hij in 2009 zijn eigen productiebakkerij opende, gevestigd in de historische Rotterdamse Vertrekhallen. Hij levert aan de horeca maar er zijn ook meerde winkels in Rotterdam.

Bas Bakt

In het centrum bakt Bas al ruim 5 jaar wit brood, meerzaden brood, volkoren bol en nog veel meer. Elke dag is er vers gebakken desembrood, zonder gist of overbodige toevoegingen. De lekkerste koffie en belegde broodjes. Ook om mee te nemen!

SUE

Kim Sue Palm is oprichter van SUE: dé bakkerij voor iedereen die verantwoord wil snoepen. Vanaf 2014 zorgt SUE al voor een frisse wind in de patisserie wereld. De bites en andere zoetigheden van SUE zijn vegan en vrij van geraffineerde suiker, gluten en lactose. De producten worden gezoet met natuurlijke ingrediënten, zoals dadels en rijststroop en op smaak gebacht met noten, kokosproducten en andere natuurlijke ingrediënten. SUE heeft twee eigen vestigingen in Rotterdam. Op de Karel Doormanstraat en de Bakery op de Goudsesingel.  

Aanbod van SUE

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.