Komkommerbij-planten reizen door Rotterdam voor de lokale voedselketen
Komkommerbij-planten reizen door Rotterdam voor de lokale voedselketen
Van musea tot horeca en van cateraars tot modewinkels - de #komkommerbij-planten van Rechtstreex reizen door heel Rotterdam om zo aandacht te vragen voor hun crowdfunding en de lokale voedselketen. De komkommerplanten stonden eerder onder andere in de winkels van Mingo, Susan Bijl en thuis bij fooddesigner Marije Vogelzang en cateraar Esther Akkerhuis. Ondertussen worden ze verzorgd door Het Nieuwe Instituut, The Harvest en Oase.
''Het is komkommertijd, maar niet voor de lokale voedselketen. Wij hebben je hulp hard nodig.’ Dat is de reden voor boodschappenservice Rechtstreex om juist nu deze planten op pad te sturen. Verschillende ondernemers nemen een week de zorg voor deze planten op zich en delen hun mooiste momenten met de plant op sociale media. Zo vragen ze aandacht voor de crowdfunding van Rechtstreex. De oproep is helder: #komkommerbij, word mede-eigenaar en zorg ook voor mens, dier en natuur.''
Alternatief voedselsysteem
‘De droogte, landbouwcrisis en krimpende biodiversiteit laten zien dat het zo echt niet langer kan’, zegt Rechtstreex-oprichter Maarten Bouten. ‘Met onze lokale voedselketen is de oplossing voorhanden, maar we zijn nu nog niet met genoeg voor échte verandering. Daarom willen we investeren in bekendheid, de service verbeteren en verder doorgroeien.’ De crowdfunding loopt alleen nog deze maand. Rechtstreex wil minimaal €400.000 ophalen. Al 190 nieuwe mede-eigenaren investeerden samen meer dan €215.000. Meedoen kan vanaf €250. Meer informatie op crowdaboutnow.nl/rechtstreex.
Smash serveert de eerste hamburger rave van Nederland
Nieuw restaurant MUSUBU verbindt gasten met de Japanse cultuur
Peentje van de Binnenweg bij Leeszaal West
Ruim 100 Vrijheidsmaaltijden en stadsbrede kunstexpositie op 5 mei
Monumentaal pand aan de Oude Binnenweg is nieuwe thuisbasis voor smashburgers van Drippy's
Pasen in Rotterdam! Van eieren schilderen met kunstenaar Inge Aanstoot tot zoektochten
Pasen is brunchen, geniet bij deze (nieuwe) horecalocaties
Turkse Michelin-sterrenchef Maksut Aşkar opent café en bakkerij ‘O’ in Fenix
Stiel opent een intiem pop-up restaurant in Station Bergweg
Stadshaven Brouwerij gebruikt citroenschillen uit de limoncello-productie voor bier
Alexandrium Shopping Center heeft nu een Food District
Bakkerij Draai brengt desembrood en meer naar Park 16Hoven en Nieuw Kralingen
Elio is de nieuwe queerlocatie op de Van Oldenbarneveltstraat
Bobby’s Dry Gin en De Bonte Koe lanceren exclusieve gin-chocoladereep
Het buitenseizoen voor zonnige locaties gaat weer beginnen
Wakuli opent meteen twee locaties in Rotterdam
De uittips van Jermaine Berkhoudt (MAIN)
De uittips van Wessel Klootwijk
Grand Locale is de nieuwe Italiaanse hotspot in Nieuw Kralingen
De uittips van Steve Riddm
Man Met Bril Koffie heeft ‘s werelds eerste Koffiehotel geopend
BANK15 zoekt foodmakers voor Proefwerk op het Grotekerkplein
De uittips van Hans Dorchain
Ook iftars in het theater
Man Met Bril Koffie presenteert Frank, een unieke espressomachine in hun nieuwe Koffiehotel
Eet eens bij deze Rotterdamse restaurants tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
Restaurant Destino opent eerste sherrybar van Nederland
Haute Friture Frikandellenfeest terug bij Van Zanten
Box Sociaal Rotterdam geopend op de 2e Middellandstraat
Nieuwe hotspots voor een hapje en drankje
Festival TREK terug in het Vroesenpark
Singles! Verwen jezelf met een uitje tijdens Singles Awareness Day
Proef speciale versies van klassieke cocktail bij Margarita Walk
Rotterdam kleurt roze tijdens het Cherry Blossom Festival
De magie van Frank Sinatra komt tot leven in Stadshaven Brouwerij
Chinees Nieuwjaar luidt het Jaar van de Slang in
Aziatische restaurants in Rotterdam
Restaurant Joelia schuift aan bij Jeunes Restaurateurs d’Europe
MAIMAI Yakitori is de nieuwe izakaya op de Eendrachtsweg
Het Rotterdam Beerfest wordt een zomers bierfestival midden in de winter
De uittips van Nikki Born
Leo’s Restaurantweek serveert goedkope gerechten bij Café Van Zanten
Geen shared dining! Maar Cher dining!
3x vrouwen met smaak vertellen over hun beroep
Station Bergweg transformeert opnieuw tot Station Bergfest
Burgers in Rotterdam
Hier is de kerstsfeer lekker aanwezig
Lars Drost leidt de keukenbrigade van Celest
Hawaiian Poké Bowl opent twee vestigingen in Rotterdam
De Bonte Koe Chocolade en Perry de Man onthullen melkchocoladereep met spekkoekkruiden
Blijf op de hoogte
Pop uit je bubbel en ontvang wekelijks de laatste onvergetelijke tips en acties in je mailbox.
Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.