Spring naar hoofdinhoud

COCO: Pindasoep en Pom Di Edi

Van Toko94 naar Toko Trash en restaurant COCO. Manuela Goncalves Tavares is niet te stoppen. In gesprek met deze horecatijger om te ontdekken waar die passie vandaan komt.

‘Ik werk al sinds mijn veertiende in de horeca. Ik ben als stagiair bij Herman den Blijker begonnen. Op school vond ik de horeca eigenlijk helemaal niet zo leuk, maar toen ik eindelijk echt in de praktijk aan de slag mocht, raakte ik opeens geïnspireerd.’

Herman den Blijker

Meteen stelde Manuela Goncalves Tavares voor zichzelf als doel om later ook een Herman den Blijker te worden. ‘Ik wilde ook een eigen zaak en hij heeft me echt geïnspireerd altijd maar door te gaan.’ Maar niet alleen Herman was inspiratiebron, bij haar eerste eigen zaak Toko94 waren het vooral de mensen en de enthousiaste reacties van gasten die haar triggerden om door te gaan.

Pindasoep

Al snel stond Manuela in de stad bekend om haar bijzondere pindasoep. ‘We wilden die op de kaart zetten en samen met mijn kok heb ik uren in de keuken gestaan. Het lukte maar niet om de soep goed genoeg te krijgen. Wanhopig belde ik de vader van een kok die in Toko94 werkte. Hij kwam halsoverkop uit Suriname gevlogen om mij zijn recept te leren.’ Naast pindasoep staat er bij COCO nog een bijzondere special op de kaart: Pom Di Edi, waarmee de zaak al in de eerste week een Amsterdamse kookwedstrijd won.

Nieuwe zaak

Manuela zit niet stil en hoe blij ze ook is met de nieuwe zaak, ze denkt nu al na over een volgende stap. Of beter gezegd; volgende stad, bijvoorbeeld ’s Hertogenbosch, Tilburg of Eindhoven.

Droom

Daarnaast heeft ze nog een grote droom waar ze inmiddels aan werkt: ‘De Albert Heijn had pas een ingeblikte pindasoep, niet heel lekker natuurlijk, maar het bracht me wel op een idee. Het komt regelmatig voor dat mensen liters soep mee naar huis nemen om in te vriezen. Ik wil nu heel graag de pindasoep in de winkels brengen zodat het grote publiek de soep kan vinden.’ 

 

Bekijk het artikel in Uitagenda Magazine!

© Uitagenda Rotterdam magazine, jan/feb 2020
Tekst: De Buik van Rotterdam, foto’s: Titia Hahne
LET OP: op deze tekst rust auteursrecht. Het is niet toegestaan om deze in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijke over te nemen, zonder toestemming van de uitgever.

 

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.