Spring naar hoofdinhoud

UITRDAM: Ruben Venema

WES Eettentje, een favoriet in Rotterdam-Noord, gooit het vanaf 1 april over een totaal andere boeg. Geen vega en Midden-Oosterse gerechten meer, maar soulfood in Caribische sferen. Manager  Ruben Venema legt uit waarom.

WES wordt omgedoopt tot Smells Good in the Hood, hoe is dat zo gekomen?
‘Omdat de twee chefs van WES vertrokken, moesten we op zoek naar een nieuwe chef-kok. Alleen was het menu zo afgestemd op die twee mannen dat het heel lastig was om iemand te vinden. Met het team hebben we toen besloten om het roer om te gooien en samen te gaan werken met Nathan Meyer, bekend van het rondreizende foodevent Smells Good in the Hood.’ 

Een totaal ander concept, wat kunnen we verwachten
Het foodevent draait om een totaalervaring: je geniet van soulfood, terwijl je luistert naar muziek en spoken word. Dit wordt ook het uitgangspunt bij ons nieuwe eettentje. Het wordt Nathan z’n vaste spot waar je kunt genieten van classics als Jerk Chicken en Steak & Cheese, maar ook kunt kiezen voor het steeds wisselende chefsmenu waarin hij smaken van over de hele wereld met elkaar combineert. 

Hoe zijn de reacties op deze ommezwaai?
‘Veel mensen vinden het natuurlijk jammer dat WES stopt, maar iedereen is ook supernieuwsgierig naar wat Nathan gaat doen. We horen vaak dat het vooral fijn is dat het pand geen andere bestemming krijgt, maar een restaurant blijft waar mensen kunnen genieten van lekker eten.’ 

Smells Good in the Hood is te vinden op Benthuizerstraat 94a in Rotterdam-Noord. In eerste instantie alleen voor afhaal, maar hopelijk snel ook voor bezoek.

Dit artikel is te lezen in de mei/juni-editie van het Uitagenda Rotterdam magazine. Bekijk het magazine hier.
Foto: Vera Cornel

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.