
Tim by Harries serveert verfijnd eten aan de keukentafel
Harries Wine & Deli op de Hoogstraat is al zeer geliefd. Daar is nu Tim by Harries bijgekomen op de plek van het voormalige winkelgedeelte. Een intieme zaak van horecaondernemer Harrie Baas en chef Tim Groeneweg, waar vakmanschap, persoonlijk contact en bijzondere ingrediënten de hoofdrol spelen. De bediening en wijnbeleving zijn in handen van ervaren gastvrouw en sommelier Josiane Musabimana.
Tim by Harries kiest bewust voor een kleinschalige aanpak en de keuken staat letterlijk centraal. Gasten kunnen plaatsnemen aan de keukenbar, waar Tim in alle openheid zijn gerechten bereidt. De rest van de zaak is zo ingericht dat elke tafel aanvoelt als een chef’s table. “We willen dat mensen zich onderdeel voelen van wat er gebeurt. Geen poespas, maar pure beleving,” zegt Tim, die als chef ook de dagelijkse leiding heeft over het restaurant.
Tim werkt graag met minder populaire onderdelen, mits ze kwaliteit bieden. Een voorbeeld is zijn terrine van vissenkoppen. Waarin het delicate visvlees uit de kop wordt gecombineerd met garnituren uit het seizoen. “Het gaat mij om smaak, om alles uit een ingrediënt halen. Zonde om alleen het ‘mooie stuk’ te gebruiken als de rest minstens zo bijzonder is.”
Rotterdamse topgastvrouw
De wijnkaart en het gastvrouwschap zijn in handen van Josiane Musabimana, die eerder werkte bij gerenommeerde zaken als Restaurant Aji en Restaurant Héroine. Haar kennis, verfijning en warme gastvrijheid zorgen ervoor dat iedere gast zich direct welkom voelt. Met Josiane als vaste kracht op de vloer krijgt het restaurant een herkenbaar gezicht dat past bij de filosofie van Tim en Harrie: professioneel, eigen en betrokken.





Meer nieuwtjes lezen?
Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.