Spring naar hoofdinhoud

Saté en cocktails bij Calaboose

Een buitenstaander zou de link tussen de cocktails van Dr. en de Indonesische happen van Saté-man niet snel leggen, voor Arno van Eijmeren, Chi Ho Ta en Daan Kisman voelde een samenwerking echter heel natuurlijk.

Ta: ‘We kennen Daan al jaren en toen wij op zoek gingen naar een nieuw avontuur kwamen we al snel bij hem uit.’ Het resultaat is Calaboose, de eerste en enige Indonesische cocktailbar van Rotterdam.

Cocktailbar met geschiedenis
‘Dr. bestaat inmiddels zeven jaar en Arno en ik vonden het tijd voor iets nieuws’, vertelt Ta. ‘Dr. is echt een geplande avond uit, terwijl we ook iets wilden neerzetten wat laagdrempeliger is, waar je gewoon kunt komen aanwaaien. En we wilden iets met eten doen.’ Het resultaat mag er wezen: Calaboose huist in een prachtig pandje in Kralingen, dat achtereenvolgens dienstdeed als jeugdbibliotheek, politiebureau en wijnbar. En nu dus als smaakvol ingerichte cocktailbar met grote binnentuin en met een naam die blijft hangen. ‘Veel mensen denken dat het iets te maken heeft met booze’, vertelt Ta. ‘Maar Calaboose is cowboyslang voor gevangenis en dat vonden we wel passend, gezien de geschiedenis van het pand.’

Voor ieder wat wils
Cocktails en de Indonesische keuken zijn geen voor de hand liggende match, maar bij Calaboose voelt de fusie erg natuurlijk. De uitgebreide cocktailkaart bevat zowel klassiekers als cocktails met Indonesische kruiden en specerijen. Dat is een goede combi met het eten van Saté-man, vooral als je de saté ayam of gemarineerde kip bestelt. Kisman: ‘Calaboose moest een plek worden waar je lang kunt tafelen, maar waar je ook een drankje met één of twee hapjes kunt komen doen. Daarom kun je hier een tastingmenu van de chef bestellen, maar zijn alle happen ook los te krijgen.’

Kralingen weet Calaboose al goed te vinden. ‘Het is vanaf de opening al lekker druk geweest’, vertelt Kisman. ‘We hebben zelfs vaste gasten, die in onze eerste maand twee of drie keer geweest zijn, dus daar zijn we heel blij mee.' Voorlopig blijft Calaboose nog even lekker warmdraaien, maar er zijn ook toekomstplannen, vertelt Ta. Zo willen ze zich op een gegeven moment op pairings gaan richten, waarbij cocktails en eten nog beter op elkaar afgestemd zijn.

Calaboose, Oudedijk 273 (Kralingen)

Bekijk het artikel in Uitagenda Magazine!

© Uitagenda Rotterdam magazine, september 2019
Tekst: De Buik van Rotterdam Foto's: Titia Hahne
LET OP: op deze tekst rust auteursrecht. Het is niet toegestaan om deze in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijke over te nemen, zonder toestemming van de uitgever.

Advertentie
Advertentie

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.