Spring naar hoofdinhoud
Artikelen

Mediterrane Bar Picar nieuw op Schiedamse Vest

Jeroen Veenstra

Het nieuwe Bar Picar opent aan Schiedamse Vest. Een mediterrane eet - en drinkbar voor iedereen die van ongedwongen samenzijn houdt. Van collega's die na werk willen bijpraten tot vrienden die spontaan besluiten de avond te laten overgaan in de nacht.

De gedurfde en ongecompliceerde menukaart bestaat uit warme en koude gerechten om te delen, klassiekers met een eigentijdse twist en een ruim aanbod aan vegetarische opties. Van cava met pinchos tot zeebaars ceviche, sangria en gnocchi. Alles komt op tafel zodra het klaar is - geen vaste volgorde, wel een perfecte flow die past bij de ontspannen mediterrane eetcultuur.

Ervaren horecaondernemers 

Bar Picar is opgericht door horecaondernemers Sippien Baarsma en Joep van den Bersselaar, beiden geen onbekenden in horecaland met bijvoorbeeld Vegitalian. Het concept van Bar Picar bouwt voort op het succes van de Utrechtse concepten Ruby Rose en Paloma, maar krijgt een unieke Rotterdamse identiteit. 

‘’Met Bar Picar willen we een plek creëren waar je lekker kunt eten en drinken en iedereen zich welkom voelt. We brengen onze ervaring mee, maar laten ons volledig inspireren door de energie van deze stad. Rotterdam staat altijd open voor vernieuwing en hier vloeien verschillende culturen samen. Ons concept — waarbij vlees, vis en vegetarische gerechten gelijkwaardig naast elkaar staan — past hier om die reden perfect,’’ zegt Sippien.

De hoge tafels en krukken zijn een bewuste keuze. Hoge tafels breken barrières: ze maken het makkelijker om in gesprek te raken, nieuwe mensen te ontmoeten en de ongedwongen sfeer te behouden die juist zo kenmerkend is voor de mediterrane eetcultuur. Perfect voor kleine groepen die willen borrelen, maar ook voor grotere vriendengroepen die de hele avond willen blijven. Het terras leent zich perfect voor lange zomeravonden en biedt uitzicht op het bruisende Rotterdamse straatleven van de Witte de Withstraat.

Het interieur kenmerkt zich door natuurlijke materialen en kleuren. Van warme aardetinten als bordeaux en oranje tot houten details die de ruimte warmte geven. Dit kleurenpalet roept associaties op met de Spaanse costa's en Italiaanse wijngaarden, maar houdt tegelijkertijd de rauwe, eerlijke energie van Rotterdam.

Advertentie
Advertentie

Jeroen Veenstra

Geboren en getogen in Rotterdam en al sinds 2001 als journalist schrijvend over festivals, cultuur, kunst, muziek, uitgaan, horeca en lifestyle in de stad. Ziet het als zijn persoonlijke en hartstochtelijke opdracht om altijd van alles op de hoogte te zijn in Rotterdam. Handig, aangezien hij hoofdredacteur online bij Uitagenda Rotterdam is. Vanuit zijn thuisbasis op het randje van het centrum en Crooswijk bezoekt hij in functie, maar zeker ook privé, vooral nieuwe initiatieven die zijn favoriete stad weer leuker maken.

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.