
Bistronomique Fantastique van Fundamental en Lolo Vins opent in Het Industriegebouw
Fundamental en wijnhandel Lolo Vins slaan de handen ineen onder het motto Vacation never ends. In de pop-up in het Industriegebouw serveren ze een intieme dinerervaring, waar natuurwijnen en gerechten van zelfgeplukte en lokaal geteelde ingrediënten elkaar versterken. Bistronomique Fantastique is geopend op 28, 29 en 30 augustus en op 4, 5, 6, 11 en 12 september. Reserveren kan via de website.
“Iedereen komt weer langzaam terug van vakantie en we willen dat vrije zomergevoel van warme zonovergoten avonden aan de Mediterrane nog even vasthouden, met gerechten rechtstreeks uit de natuur.” zeggen Merel Beelenkamp en Bastiaan Kalmeyer van Fundamental.
Fundamental is opgericht door Merel en Bastiaan. Het staat bekend als een van de meest bijzondere eetervaringen van Rotterdam. Vanuit hun atelier in het Nieuwe Westen hosten ze kleinschalige chef’s table-diners, met menu’s die voortkomen uit de landschappen en seizoenen van ons eigen land. “We laten ons leiden door het ritme van de seizoenen en de landschappen om ons heen. Van zilte groenten van de kwelders tot kruiden uit de duinen en paddenstoelen uit het bos, elk gerecht vertelt iets over de plek waar we leven en brengt dat verhaal naar tafel,” vertelt Merel.
Voor Bistronomique Fantastique verlaten ze hun vertrouwde setting om hun signatuur tijdelijk neer te zetten in Het Industriegebouw. ''In HIG zetten we onze stijl neer in een nieuwe context maar met dezelfde persoonlijke en nabije beleving aan tafel.”
Lolo Vins
De wijnselectie is in handen van Laurens Bagnalasta van Lolo Vins, natuurwijnimporteur sinds 2022. Zijn jonge bedrijf richt zich op wijnen zonder concessies: puur, eigenzinnig en rechtstreeks afkomstig van wijnmakers die hij persoonlijk bezoekt. Voor Bistronomique Fantastique kiest hij flessen die naadloos aansluiten bij het menu van Fundamental: fris, levendig en soms een tikkeltje onvoorspelbaar.
Laurens: “Natuurwijn is altijd een weerspiegeling van de plek waar het vandaan komt. Elk jaar bezoek ik de wijnmakers zelf om hun werk en verhaal te leren kennen. Tijdens de pop-up ben ik aanwezig om die verhalen direct met de gasten te delen. Zo krijgt Bistronomique Fantastique een speels en persoonlijk karakter dat je in een regulier restaurant niet snel tegenkomt.”
Het Industriegebouw
Dit jaar viert Het Industriegebouw zijn tienjarig bestaan in de huidige vorm. Met de pop-up laten directeuren Desiree van den Wittenboer en Eva Sharo opnieuw zien hoe uiteenlopende werelden elkaar hier weten te vinden. “Van ondernemers tot architecten en van innovatieve startups tot designstudio’s: het monumentale pand weerspiegelt de mix van functies en mensen die Rotterdam zo eigen maakt. Door de hoge bezettingsgraad in ons bedrijfsverzamelgebouw is het bovendien bijzonder dat we nu een ruimte op de begane grond hebben die we tijdelijk mogen cureren met de meest toffe pop-up restaurants.''
Meer nieuwtjes lezen?
Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.