Een reis door de tijd en over de wereld. Er wordt live gekookt en veel gelachen, met als eindklapper: een verrukkelijke maaltijd.
Comedian Howard Komproe en kok Noni Kooiman vertellen de Surinaamse geschiedenis aan de hand van de keuken. Welke invloed heeft die geschiedenis op het land, de mensen en de gerechten? En waar komen roti, bara, bakkeljauw en moksi meti vandaan?
De voedingsindustrie heeft ontdekt dat er grof geld te verdienen valt als je alles zomaar bestempelt als Surinaams. Komproe en Kooiman vinden het hoog tijd om hier korte metten mee te maken, maar omarmen ook de frisse wind die de jonge generatie laat waaien door de Surinaamse kookcultuur. En natuurlijk is er wat te eten, dus kom luisteren en proeven!
Muk - een muzikale voorleesvoorstelling De Groote Haay
The Blockbuster Ball
Badman's leven NICKMS
Verdwaald in het thuiskomen
Podiumcafé
Girls Won’t Be Girls (try-out) try-out
Jawad Es Soufi
FLOW talent
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg op donderdag de leukste tips en acties in je mail.
Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.