Een reis door de tijd en over de wereld. Er wordt live gekookt en veel gelachen, met als eindklapper: een verrukkelijke maaltijd.
Comedian Howard Komproe en kok Noni Kooiman vertellen de Surinaamse geschiedenis aan de hand van de keuken. Welke invloed heeft die geschiedenis op het land, de mensen en de gerechten? En waar komen roti, bara, bakkeljauw en moksi meti vandaan?
De voedingsindustrie heeft ontdekt dat er grof geld te verdienen valt als je alles zomaar bestempelt als Surinaams. Komproe en Kooiman vinden het hoog tijd om hier korte metten mee te maken, maar omarmen ook de frisse wind die de jonge generatie laat waaien door de Surinaamse kookcultuur. En natuurlijk is er wat te eten, dus kom luisteren en proeven!
Open Call for Nominations - Maker Behind the Maker Award 2025
Elisabeth Pia Douwes keert terug in musicalhit Elisabeth
Rob Scheepers Weerlicht
Raoul Heertje & Daan van der Hoeven
Open mic
Fri Yeye - Rotterdamse special Stichting TRC Promotion
Dale Elliot Jr
Sings Luther Vandross Bryan B
Best of Stand-Up
Wunderkammer van het Kleine Gebaar extra open op veler verzoek
TAKE OFF #16
VluchtelingenWerk Filmfestival VluchtelingenWerk Nederland
Kaseko in Concert Twenty8 Productions
FunkyFeet goes Wild
Samen in Zorg 3 Brecht Hermans
Be Romy 35+
Indo Zijn Kumpulan Terug naar je roots
Het Zuiden
Legacy, a 20-versary
Blijf op de hoogte
Pop uit je bubbel en ontvang wekelijks de laatste onvergetelijke tips en acties in je mailbox.
Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.