Spring naar hoofdinhoud

Vier de lente bij de Trompenburg Tuinen met horecabeleving De Maaltuin

De prachtige botanische tuin van Trompenburg Tuinen & Arboretum is vanaf 6 april t/m 7 mei wederom het toneel voor pop-up horecabeleving De Maaltuin.  

Tijdens een culinaire route wordt op verschillende idyllische plekjes in de groene oase een bijzonder 5-gangen diner geserveerd. Het menu is geïnspireerd op rituelen uit verschillende culturen, die allemaal hun inspiratie halen uit de natuur. Gasten nemen onder meer plaats bij de Kapschuur, het Perenhof en het Zwanenmeer. Chef Paul Oldemenger, die voorheen in sterrenrestaurants werkte, is voor het diner beïnvloed door al het moois dat de tuin te bieden heeft. In het menu wordt bijvoorbeeld daslook verwerkt, een kruid dat weelderig groeit in de Trompenburg Tuinen. Dit brede smakenpalet wordt nog eens extra versterkt door een heerlijk wijn- of mocktailarrangement.

Er worden prachtige mythes en legendes verteld waarmee bezoekers bijzondere, wereldwijde rituelen leren kennen. Bezoekers maken onder andere kennis met de Japanse Wishing Tree. Door gekleurde wenskaartjes in een boom op te hangen, vragen Japanners de goden dat het niet zal regenen tijdens hun viering van het Tanabata festival. Volgens inheemse Mexicaanse stammen stelt Peyote, een cactus, hen in staat om in verbinding te komen met goden van de aarde en natuur. In de kas staat een Peyote veilig in een vitrine uitgestald. Ook zijn er verschillende vormen van kunst te aanschouwen, zoals de fotoreeks ‘Nocturnal Garden’ van Elsbeth van Noppen.

Het is nu mogelijk om een plekje te reserveren via deze link.

 

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.