Spring naar hoofdinhoud

UIT RDAM - Jordy Lassooij

Een reis naar Nepal inspireerde Jordy Lassooij om het roer om te gooien. Terug in eigen stad verruilde hij zijn kantoorbaan voor het openen van een koffiezaak aan het Deliplein. 

Hoe is het idee voor Namasté ontstaan?
‘Ik wilde iets anders, eigen baas zijn, maar wist nog niet wat. Ik heb altijd een passie gehad voor koken en de behoefte gevoeld om het mensen naar de zin te maken, daarom dacht ik al snel aan de horeca. Tijdens mijn reis door Nepal kwam ik op het idee voor een koffiebar, vernoemd naar de Nepalese begroeting Namasté.’

Hoe ben je op het Deliplein terechtgekomen?
‘Na thuiskomst ben ik voor de nodige horeca ervaring gaan werken bij een restaurant. Niet veel later kreeg ik de kans om aan het plein mijn eigen zaak openen. Een toplocatie, want zodra het weer kan zorgen evenementen op het Deliplein voor een gezellige sfeer op het terras.’

Wat staat er op het take-away menu?
‘Namasté opende de deuren tijdens een lockdown periode, daarom heb ik een menu samengesteld met coffee-to-go, zoetigheid om mee te nemen en verschillende tosti’s. Op de kaart staan allemaal dingen die ik zelf lekker vind, geïnspireerd op wat ik proef tijdens mijn reizen. Mijn favoriet op dit moment is de ‘Tosti Tel Aviv’, gebaseerd op Israëlisch streetfood.’

Foto: Vera Cornel

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.