Talkshow Rotterdam Late Night viert 100ste editie met U-Niq en Marianne van den Anker
Rotterdam Late Night vindt alweer voor de honderdste keer plaats. Dat wordt op 29 mei gevierd in Arminius met een feestelijk programma. Te gast zijn rapper U-Niq en ombudsman Marianne van den Anker. Ook wordt het fotoboek Het gezicht van de stad gepresenteerd, met honderd portretten die fotograaf Aad Hoogendoorn maakte van Rotterdammers die een ode kregen in de talkshow.
Rotterdam Late Night is dé maandelijkse talkshow over de stad, met spraakmakende (internationale) gasten en verrassende optredens van de beste Rotterdamse bands. Rotterdam Late Night laat de verborgen parels van Rotterdam zien, richt zich op makers en biedt een reflectie op het bestuur van de stad. Het programma verschijnt doorgaans op de eerste donderdag van de maand in WORM en is regelmatig uitverkocht.
In de honderdste editie gaat presentator Ernest van der Kwast in gesprek met ombudsman Marianne van den Anker over het functioneren van de stad en haar kandidaatschap voor burgemeester van Rotterdam. Hiphopveteraan U-Niq schuift aan om te vertellen over zijn muziek en zijn boodschap voor de jeugd. De Rotterdamse noise rock-band Texoprint brengt herrie op het hoogste niveau in een daverend optreden, bioloog Kees Moeliker geeft een minicollege over opmerkelijk diergedrag in de stad, en Zwerfie-vrijwilligers Ivo Rodermans en Karen Rollingswier krijgen een ode.
Het gezicht van de stad
Tijdens het feestelijke programma wordt het fotoboek Het gezicht van de stad gepresenteerd, met honderd portretten die fotograaf Aad Hoogendoorn maakte. Het boek bundelt de mooiste foto’s uit de odes van de afgelopen vijftien jaar, ter gelegenheid van de honderdste editie van de talkshow. Ook wordt in Arminius een groepsfoto van alle ode-gasten gemaakt.
In Het gezicht van de stad zijn portretten opgenomen van honderd Rotterdammers die in Rotterdam Late Night een ode kregen. In de ode bezingt schrijver en presentator Ernest van der Kwast de mens die kleur geeft aan de stad: de brugwachter, de taartenbakker, de pleinmoeder, de nagelstylist en de grasmeester van De Kuip.
Bij iedere ode maakte fotograaf Aad Hoogendoorn een fotoserie. Hij reisde daarvoor de hele stad door – van molen tot markt, van dierentuin tot slagerij, van bokszaal tot begraafplaats – en vertaalde dagelijkse verhalen naar bijzonder beeld.