Smaakmaker: Kaat Mossel overleeft brand en corona
Kaat Mossel werd in februari 2020 met de grond gelijkgemaakt. Een vaatdoek die lag te smeulen in de droger zorgde voor een verwoestende brand. En alsof dat niet erg genoeg was, kreeg Nederland een maand later te maken met het coronavirus.
Eigenaren Marie-Claire en Ron Hirt lieten zich niet uit het veld slaan en werken nu vol trots en enthousiasme in Kaat Mossel 2.0.
‘Die rampzalige dagen van de brand staan me nog zo helder voor de geest’, vertelt Hirt. ‘Er was niks meer over van mijn zaak; het leek meer op een parkeergarage dan op een restaurant. Gelukkig stond iedereen voor ons klaar en werd Kaat Mossel 2.0 snel gebouwd. Eigenlijk wilden we vorig jaar al op 1 mei heropenen, maar door corona werd dat pas 15 juni. We werden beloond met een prachtige zomer, zodat we drieënhalve maand heel goed konden draaien. Dat heeft ons gered. Helaas moest in oktober de horeca dicht en toen hebben we mensen moeten ontslaan. Heel treurig, want we hadden echt een wereldploeg.’
Kaat Mossel 2.0
Hirt ontvangt positieve reacties op zijn vernieuwde restaurant, waarbij het terras onlangs flink onder handen genomen is. ‘Het is nu ruimer, heeft een luifel van vijfenhalve meter en terrasschotten met verwarming erin. Daardoor zijn we niet meer afhankelijk van het weer, en is het terras echt een verlenging van binnen.’ Hirt is trots op Kaat Mossel 2.0: ‘We staan weer lekker te koken en zijn super gemotiveerd. We staan bekend om onze verse vis en de mosselen en die blijven we dan ook serveren.’
Foto door: TITIA HAHNE