Per de Man opent The Joint Pizza Bar in de Foodhallen
Per de Man is een chef die flink aanwezig is in de stad. Hij is vooral bekend van De Toko maar laat zich ook graag inspireren door andere keukens. Zo is hij bijvoorbeeld ook liefhebber van de New Yorkse pizza. Vanaf dit weekend serveert hij ze in The Joint Pizza Bar in de Foodhallen.
Per is in de Foodhallen terecht gekomen toen hij een tijd geleden een nieuwe locatie voor De Toko zocht. Inmiddels runt hij De Toko op het Noordplein. In de Foodhallen was geen plek voor nog een Aziatische keuken maar er was nog plek voor pizzeria. Voordat hij bij Tiki’s in de keuken stond droomde hij van een eigen pizza joint. In 2017 vloog hij naar New York voor inspiratie. Dat resulteerde toen in Per’s Deli. Maar nu vijf jaar later opent hij dan toch The Joint Pizza Bar.
Hij serveert daar de authentieke New York style pizza met een Rotterdamse twist. De recepturen van de unieke pizza’s vinden hun basis in de oude pizza traditie, maar zijn ook recalcitrant genoeg voor gekke experimenten. Classics als pepperoni en spicy meatball mogen niet ontbreken, maar ook een Pizza Nduja en - jawel- Pizza Hawaï staan op het menu.
The Joint wordt toegankelijk voor iedereen. Een goede hap gaat samen met een goed gesprek. Liefhebbers kunnen binnenkomen een biertje of een fles wijn uit de koeling trekken en met een pizza weer vertrekken.
Naast pizza’s is The Joint bezig met het opzetten van een hotsauce lijn in samenwerking met Brouwerij Noordt en komen er verschillende merchandise items beschikbaar. Voor komend jaar staan er bovendien al verschillende samenwerkingen met lokale partners op de planning.
Meer nieuwtjes lezen?
Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.