Spring naar hoofdinhoud

Matelief opent de deuren in de Oude Haven

Maria Matelief – na haar huwelijk Maria Musch -  werd eind 1500 geboren in Rotterdam. Als weduwe van een haringkoopman en met 7 kinderen, wist ze zich staande te houden in de door mannen gedomineerde scheepvaartwereld. In de Oude Haven is een nieuw restaurant naar haar vernoemd.

Matelief is direct gelegen aan het water met een zonnig terras. Met uitzicht over de schepen, het Witte Huis én de Willemsbrug. Op de iconische locatie komen bekende zeevaarders uit de geschiedenis weer tot leven. Zo prijken er op de muren opvallende kunstwerken van zeehelden van de hand van kunstenaar Barre Verkerke. De kunst op de muren is niet de enige connectie met de zeevaartgeschiedenis van Rotterdam. Het restaurant is namelijk gesitueerd in het voormalige Maritime Pub. Dé plek waar Rotterdamse zeelui aan de bar hun borrel dronken.

Pablo Cortes Garcia vertelt vol enthousiasme over de nieuwe zaak: “Na een intensieve verbouwing, kunnen we nu met trots onze gasten ontvangen. We hebben met het team keihard gewerkt om een mooie zaak neer te zetten. Van het interieur tot aan de kaart en het prachtige uitzicht; Matelief is dé locatie om van de Rotterdamse zomer te genieten.”

Cortes Garcia vervolgt: “Het karakter van de Rotterdamse scheepsvaart én dat van Maria Matelief komen terug in het restaurant. Het interieur is gedurfd dankzij de felle kleuren en de gewaagde kunst op de muren. De kaart is stoer, met veel borrelhappen, visgerechten en stevige, bijpassende bieren. Tegelijkertijd is er ook een zachte en vrouwelijke kant; die komt terug in het warme lichtplan, de verfijning van de gerechten en door de ronde vormen van de bar en de banken.” 

Visgerechten met een uitzicht

Dankzij de uitgebreide borrel -en dinerkaart, valt er voor iedereen wat te kiezen bij Matelief. Het menu bevat kwalitatieve visgerechten, zoals geroosterde heilbot met ratatouille en een hele dorade van de grill. Voor de vleesliefhebber staat er onder meer een malse runder ribeye met chimichurri en een parelhoenderfilet met gnocchi op de kaart. Liever geen vis of vlees? Ook dan is er ruime keuze, zoals gegrilde pompoen met gekonfijte uiencrème of shoarma van jackfruit.

 

 

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.