La Soirée is de nieuwe verborgen romantische cocktail club

La Soirée is de nieuwe verborgen romantische cocktail club

In de Veerhaven kan al langer op authentieke Franse wijze worden genoten bij Louise. Loesje Tieleman biedt daar in geschakelde ruimtes ontbijt, lunch, diner en een bar. Ook Frans is een intieme, verborgen ambiance. Dat gaat ze samen met haar (liefdes)partner, de onderscheiden cocktailshaker Ben Lobos, bieden bij La Soirée.

In de buurt van Louise hebben de twee een verborgen plek gevonden waar ze vier dagen per week een private cocktail club openen. Reserveren kan alleen per whatsapp en pas vlak voor arriveren krijg je de juiste adresgegevens. 

Binnen is de ultieme romantische sfeer gecreëerd. Met een bordeauxrood interieur en schaarse verlichting. Loesje: "Je kan bijna niet zien wie aan het tafeltje naast je zit. Een spannende setting dus!" De nachtclub sluit op donderdag en zondag om 2 uur, en vrijdag en zaterdag pas om 3 uur in de nacht.

Uiteraard draait het vooral om cocktails. Lobos is ooit uitgeroepen tot de beste bartender van Nederland, hij is mede-eigenaar van Williams Cocktails en adviseert toonaangevende horeca zoals Putaine over het drankmenu.

Op het menu staan uiteraard enkele klassieke cocktails. Maar er zijn zeker ook nieuwe creaties ontwikkeld. Zoals de With love from Stockholm. La Soirée wordt het eerste echte concept dat het koppel samen hebben opgezet en waar ze beiden hun visie en ervaringen samen laten komen. Daarom is het ook de plek waar ze de mooiste herinneringen die ze samen hebben opgedaan tijdens hun reizen willen delen. In Stockholm dronken ze bijvoorbeeld een cocktail die hen buitengewoon verraste en is bijgebleven. Die staat nu in een eigen variant op de kaart. 

Bij het bereiden van de cocktails wordt er geprobeerd zo min mogelijk afval over te houden. "Wat bij de ene cocktail verder niet wordt gebruikt als ingrediënt, kan bij een andere cocktail weer de garnering zijn," legt Loesje uit.

Net zoals bij Louise is er uiteraard zorgvuldige aandacht voor het servies en glaswerk. In dezelfde bar waar ze de cocktail dronken waar ze het nu nog over hebben, kwamen ze ook in aanraking met glas van een Zweeds merk. Loesje: "Prachtig en vederlicht. Dus heel breekbaar, en dat is niet handig in de horeca. Maar het past helemaal bij de belevenis die we willen bieden. Dus we durven het aan."

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.