Spring naar hoofdinhoud

In een voormalige jazzkelder heeft Tres nu ook een foodlab en patisserie

Eind 2019 openden gastvrouw Emy Koster en chef Michael van der Kroft restaurant Tres, verstopt onder het Entrepotgebouw. In de voormalige jazzkelder wordt elke avond een culinaire route geboden aan een intiem gezelschap  Met de komst van de gloednieuwe eigen foodlab en patisserie, wordt de ervaring naar een nog hoger niveau getild.

Emy Koster en Michael van der Kroft (onlangs genomineerd voor The Best Chef Top 100) ontvangen per couvert maar 12 personen. Zo kunnen ze persoonlijke aandacht schenken aan iedere gast en over ieder detail is zorgvuldig nagedacht. Zo bestaat het menu uit producten van lokale leveranciers en staat het interieur vol vintage parels. “Je geeft je hier aan ons over en wij nemen je een avond mee in een andere wereld, onze wereld,” laat het stel weten.

Voorafgaand aan de culinaire tour worden gasten in de lounge ontvangen om te ontsnappen aan de waan van de dag zodat ze volledig in het moment op kunnen gaan. Gedurende het diner wordt er een culinaire route afgelegd van de bar, naar de keuken, het foodlab en de patisserie. Ieder station staat garant voor een nieuwe smaakbeleving. Doordat de route onder leiding van de gastheer of -vrouw wordt afgelegd, ontstaat er een speciale dynamiek tussen gast en personeel. Het feit dat het restaurant zich in een kelder bevindt, draagt hier nog eens extra aan bij.

Het diner is een samenspel tussen de gasten en Emy en Michiel waarbij oog voor detail zeker niet ontbreekt. Zo dekken ze gedurende de avond de tafel bij iedere ronde opnieuw in met handgeblazen glazen, handgemaakt aardewerk en bestek van verschillende materialen passend bij ieder gerecht. Want bijzondere gerechten verdienen het om extra aandacht aan te besteden.

Met het gloednieuwe foodlab geeft Tres een uniek inkijkje in hun proces. Hier worden met bestaande producten nieuwe smaken ontwikkeld en getest om continue een kloppende, sublieme smaakbeleving te creëren. Gasten ervaren dit volledige proces door de uiteenlopende smaken zelf te proeven. Ook de komst van de patisserie voegt een nieuwe dimensie toe aan de speciale tour. Deze is nog volop in ontwikkeling, net als de desserts.

Langs de culinaire route wordt een uitgebreid smakenpalet afgewerkt van smaakvolle amuses naar hartige gerechten van de zee, zoals dry-aged tarbot met een witte asperge beurre blanc. Ook gerechten van het land zijn terug te vinden op het menu. Denk hierbij aan zwarte bessenblad, geglazuurd met het sap van zijn eigen bessen en gegarneerd met een krabkaramel. Om vervolgens af te sluiten met zoete desserts en mignardises. De gerechten komen voort uit bijzondere samenwerkingen. Zo werkt het restaurant samen met verschillende boeren uit het hele land. Deze biologische, Nederlandse boeren dragen bij in elke stap van het proces. Van courgettebloemen tot aardbeien: alles wordt vers geleverd en komt uit eigen land. Tijdens de culinaire route door het restaurant komen al deze ingrediënten tot leven.

 

Advertentie
Advertentie

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.