Heb je een mooi en persoonlijk beeldverhaal dat je wilt delen in deze tijden van corona? Doe dan mee met de Instagram Fotowedstrijd van het Nederlands Fotomuseum en Nationale Nederlanden. Het thema is #mijnleventhuis en je maakt kans op mooie prijzen!

Het museum daagt je uit om een sterk en persoonlijk beeldverhaal te maken over je leven nu. Laat zien hoe jij het leven nu ervaart. Dat kan van pessimistisch tot optimistisch, van tragisch tot ludiek. De fotoserie mag bestaan uit maximaal 5 foto’s. 

Het leven thuis

Denk aan een serie over je leven in huis, met je gezin of huisdieren, over je nieuwe hobby, je corona-dip, de lekkere gerechten die je kookt, of gewoon 24 uur uit een dag. Wat het ook is, het is jouw fotoverhaal over jouw leven in deze bijzondere tijd.

Instagram

Deel je fotoserie tussen 16 april en 31 mei via Instagram. Schrijf er een korte toelichting bij. Gebruik hierbij de hashtag #mijnleventhuis en tag @nlfotomuseum  en @nn_nederland in de foto's. Beelden mogen in kleur of zwart-wit geplaatst worden. De beste fotoserie wint een masterclass fotografie van het Nederlands Fotomuseum. En natuurlijk eeuwige roem.

Jury

De vakjury beoordeelt de foto’s vooral op een onderlinge samenhang; vertellen de foto’s samen één verhaal? Daarnaast kijkt de jury naar creativiteit, het gekozen kader, gebruik van licht, en lef. Durf jezelf uit te dagen en verder te gaan dan je anders doet. Wees brutaler in de wijze waarop je fotografeert en je onderwerp keuze.

Uitslag

Op 19 juni 2020 maakt de vakjury vier winnaars bekend. De winnende series zullen worden tentoongesteld door het Nederlands Fotomuseum.

Je maakt kans op vier mooie prijzen:

  1. De hoofdprijs is een tweedaagse Masterclass fotografie. Samen met een professionele fotograaf en docent van het Nederlands Fotomuseum ga je aan de slag met een eigen fotoserie, leer je de principes van een sterke fotoserie en verbeter je je fotografische vaardigheden.
  2. Een fotoprint naar keuze uit de webshop van het Nederlands Fotomuseum.
  3. De publicatie van ‘Sterke verhalen uit de rijke collectie van het Nederlands Fotomuseum’. De eerste van een reeks nieuwe collectieboeken van het Nederlands Fotomuseum.
  4. Een unieke headphone.


Check hier meer info en de voorwaarden