Spring naar hoofdinhoud

Bar Stroom gaat open in de oude wildwaterbaan van Tropicana

Het zonovergoten terras in het voormalig tropische zwembad Tropicana was zeer geliefd. Na het sluiten van Aloha krijgt Rotterdam krijgt nu één van de meest iconische plekken aan de Maas terug. Op vrijdag 19 april opent de gloednieuwe Bar Stroom de deuren in de oude wildwaterbaan. Met de beste lokaal gebrouwen biertjes, verspillingsvrije mocktails en een betaalbare plant-based gerechten met lokale groenten en heerlijke producten van voedselpioniers uit BlueCity

Bar Stroom gaat elke donderdag tot en met zondag open voor lunch, borrel en diner met steun van lokale boeren, vernieuwende voedselondernemers en Rotterdamse cultuurmakers om verandering teweeg te brengen.

“Dat klinkt misschien complex, maar geloof ons, als je straks op het zonnige terras uitkijkt over de Maas, met een rotterzwam bitterbal en een circulaire mocktail in de hand, dan weet je: die verandering smaakt naar meer,” vertelt Thibaud Ducoulombier, de bedrijfsleider van de nieuwe horecazaak aan Maasboulevard 102.

Duurzame keuze kan ook toegankelijk zijn

Ducoulombier vervolgt: “Met onze kaart willen we laten zien dat iedereen op een positieve en laagdrempelige manier een steentje kan bijdragen aan de grote vragen van nu: het klimaat, maar ook je eigen welzijn. En dat een duurzame keuze ook toegankelijk, betaalbaar en gezond kan zijn.”

Het menu is samengesteld door plantaardige chef en ambassadeur van Het Nieuwe Nassen: Pepijn Schmeink. Hierop staan lekkere, gezonde en seizoensgebonden gerechten met lokale gewassen, bodemverbeteraars en zo veel mogelijk producten van ondernemers uit BlueCity. “Ook wel logisch, met een eigen FoodHub in je kelder, toch?” 

Falafel gemaakt van groente-afval, pasta van regeneratieve gewassen en plantaardige köfte van gluten: de heerlijke producten van ondernemers uit BlueCity belanden in Bar Stroom op het bord. Ook de iconische oesterzwammen van Rotterzwam, gekweekt op eigen koffiedik, verschijnen op tafel in de vorm van rendang of een bitterbal!

Verspillingsvrije mocktails en in-house gebrouwen bieren

De drankkaart sluit naadloos aan op het eten met onder andere wijn in herbruikbare flessen van Retour de France, natuurwijn van Far Out Drinks, lokale thee van Wilderland, circulaire biertjes van in-house brouwerij Vet & Lazy en de beste mock- en cocktails van Rotterdam, dankzij Roze Bunker. De fruitslagers van het laatstgenoemde merk leveren met hun fruitsiropen een duurzaam alternatief voor frisdranken. Door water pas op het laatst toe te voegen, besparen we veel transport en onnodig verpakkingsmateriaal.

Ducoulombier verklaart: “Bovendien werken ze met reststromen en lokale kruiden, die de biodiversiteit vergroten. Roze Bunker is een goed voorbeeld van een merk dat tegen de stroom in durft te zwemmen. Met dit soort leveranciers willen wij werken.”

Openingsweekend 19, 20 en 21 april

De nieuwe horecazaak aan de Maasboulevard viert de opening met een weekendprogramma van vrijdag 19 tot zondag 21 april. Op vrijdagavond vindt er een gratis openingsfeest plaats met dj’s van Operator, lekkere borrelhappen en een heuse pingpong competitie. Op zaterdag is het genieten op het grote terras en op de laatste dag van het weekend wordt de ultieme zondag geboden. In de ochtend verzamelen wielrenners en hardlopers bij Bar Stroom om de stad in te trekken. Tegelijkertijd vindt er yoga in de Dome plaats met een afsluitende lunch, waar alle sporters elkaar aan tafel ontmoeten. In de middag staat er een jazzconcert op het programma. Uiteraard is het hele weekend proefeten mogelijk. 

Bar Stroom
Maasboulevard 102

Openingstijden 

Do 12:00 - 00:00

Vrij 12:00 - 00:00

Za 12:00 - 00:00

Zo 12:00 - 22:00

Advertentie
Advertentie

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.