Spring naar hoofdinhoud

3x Rotterdamse culinaire initiatieven voor kerstdiner

Kerst vieren is dit jaar even anders dan andere jaren, maar gelukkig kunnen we wel in kleine kring samenzijn en lekker eten. Wat staat er bij jou op het menu? Er zijn verschillende culinaire Rotterdamse initiatieven waarmee je thuis volop in de watten wordt gelegd. Zo hoef je zelf niet in de keuken te staan en steun je de horeca en cultuursector.

Sterren

Heb je altijd al een sterrendiner willen eten, maar is dat er nog nooit van gekomen of vind je dat gewoon te duur, dan biedt de Sterren Drive Thru van online platform heerlijk.nl uitkomst. “Normaal gesproken rijd je door een drive thru voor een lekkere vette hap, maar wij pakken het anders aan. De chefs van vier sterrenrestaurants met in totaal zes Michelinsterren staan bij het stadion van voetbalclub Excelsior voor je klaar om de lekkerste gerechten te bereiden. Je bestelt van tevoren via de website, meldt wanneer je het eten wilt ophalen en dan zorgen de chefs ervoor dat het op dat tijdstip klaarstaat”, legt oprichter Arthur Bassant uit. De chefs die meedoen zijn Fred Mustert van restaurant Fred, Erik van Loo van Parkheuvel, Mario Ridder van Joelia en Jos Grootscholten van Perceel. Arthur: “Het leuke is dat nu veel meer mensen van dit soort gerechten kunnen genieten. En eten zorgt voor verbinding, iets dat we in deze tijd goed kunnen gebruiken.”

Koninklijk tintje

The Royal Hangover Gift Boxes van DIRT (voorheen De Soda Club) zijn gebaseerd op The Royal Hangover Diners die tijdens IFFR plaatsvonden in Arminius. Er zijn vier soorten boxen. Gin staat in elke box centraal. “Door de inhoud van de boxen kun je de bombastische, koninklijke sfeer van de diners herbeleven”, legt Florine van Rees van DIRT uit. “In elk pakket zitten ingrediënten om een lekker drankje met gin van te maken, aangevuld met een vintage item dat je zelf kunt beschilderen met onze Royal Blue verf. Iedere box wordt uitgebreid met toffe verrassingen.” Wil je helemaal uitpakken? Probeer dan de limited edition te bemachtigen, want daarmee haal je alles in huis voor een koninklijk gedekte tafel. Van borden en bestek tot glazen en een mooi tafelkleed.

Net als in de film

Het populaire ‘filmdiner-concept’ Cinema Culinair heeft er een zusje bij. Niet met honderd mensen tegelijk in een grote zaal genieten van hetzelfde eten als de acteurs in de film, maar gewoon thuis op de bank met Cinema Culinair takeaway. “Met restaurants BIRD en Aloha hebben we nu een aantal takeaways gedaan. Die slaan zo goed aan dat we er in december zeker mee doorgaan,” zegt oprichter Harold Smits. Met de instructies in het afhaalpakket kun je tot op de seconde nauwkeurig de gerechten uit de film mee-eten. “Je streamt de film naar keuze en zet de film stop als het tijd is om bijvoorbeeld de oven aan te zetten”, legt Harold uit. “Proef bijvoorbeeld de culinaire toppers van Meryl Streep in de film Julie & Julia, kook mee met Remy in Ratatouille of maak het broodje Cubano van Carl Casper uit de film Chef.”   

Tekst: Marlies van der Neut

Dit artikel lees je ook in de wintereditie van Uitagenda Rotterdam magazine. Benieuwd wat daar nog meer in staat? Klik hier voor het magazine.

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.