
Nieuwe ambachtelijke bakkerij De Broodhandel opent in Groot Handelsgebouw
Jasper Dumay leerde de fijne kneepjes van het broodbakken bij gerenommeerde bakkerijen. Nu opent hij na een succesvolle crowdfunding een eigen bakkerij in het Groot Handelsgebouw. De Broodhandel opent in november aan de Conradstraat en specialiseert zich in zuurdesem.
De Broodhandel biedt een rijk assortiment aan handgemaakte desembroden, van klassieke country loaves tot robuust rogge, naast knapperige focaccia’s, zoete lekkernijen, hartige snacks en kwaliteitskoffie.
Jasper: “Met De Broodhandel wil ik zo veel mogelijk mensen bereiken met kneiterlekker brood. Brood dat niet alleen goed smaakt, maar ook met liefde en aandacht is gemaakt. Op deze prachtige locatie in het Groot Handelsgebouw wil ik laten zien wat er allemaal mogelijk is met zuurdesem. Het wordt een plek om te bakken, experimenteren, ontdekken en vooral te proeven.”
De bakkerij is er voor vroege forenzen, dagjesmensen, buurtbewoners en werknemers van de bedrijven in GHG en de buurt. Binnen kunnen gasten neerstrijken op een van de zitjes in de grote vensterbanken of op het knusse terras. Het interieur, ontworpen door Studio Kees, ademt rust, vakmanschap en eenvoud. Met een grote houten bar, display voor streekproducten en gebruik van natuurlijke materialen wordt De Broodhandel een warme ontmoetingsplek voor de hele buurt.
Groeiend aanbod
De Broodhandel voegt zich bij een groeiend aanbod van eet- en drinkgelegenheden in het Groot Handelsgebouw, waaronder lunchspot Multi Café en een nieuwe vestiging van Albert Heijn. Het restaurant van de Rotterdamse horecaondernemer Tan Do opent volgend jaar de deuren. Het uitbreiden van het eet- en drinkaanbod is onderdeel van de plannen van gebouweigenaar Jamestown om de publieke functie van het Groot Handelsgebouw te versterken en meer voorzieningen te bieden aan huurders.
Meer nieuwtjes lezen?
Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.