UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
id - 620412
key - 993c4c51-c5e0-458a-9f36-8acf1ae8201e
parentID - 1106
level - 4
writerID - 0
creatorID - 0
nodeType - 1143
template - 3438
sortOrder - 2495
createDate - 20220811113634000
updateDate - 20221011161104000
nodeName - The world is yours! - hiphop maakt de stad
urlName - the-world-is-yours-hiphop-maakt-de-stad
writerName - admin
creatorName - admin
nodeTypeAlias - Production
path - -1,1064,1074,1106,620412
isPublished - true
datum - 2022-09-23T00:00:00
description - The world is yours! - hiphop maakt de stad is de nieuwe tentoonstelling die vanaf 23 september te zien is in het Wereldmuseum Rotterdam. The world is yours! gaat over de maakbaarheid van de wereld. De tentoonstelling benadert hiphop niet alleen als muziekstroming, maar als lifestyle. En als een cultuur die toegepast wordt om stedelijke ruimtes te claimen en de stad zo eigen te maken. The world is yours! komt tot stand in samenwerking met BANLIEUE, Brand New Guys, Concrete Blossom en Notes. Zij geven hun visie op deze rol van hiphop, en doen dat ieder in een eigen ruimte binnen de tentoonstelling. Van Bospolderplein tot Nighttown Hiphop speelt wereldwijd een belangrijke rol bij het claimen van de stad en het maken van betekenisvolle plekken. Die plekken maken de stad leefbaarder voor lokale communities. Zo ook in Rotterdam. Of het nu gaat om verhalen, activiteiten als blockparty’s, graffiti-tags of chillings. Elke bijdrage voegt een nieuwe laag van betekenis toe aan de omgeving. De plekken komen langs in video-en fotografie installaties. En gaan van Bospolderplein tot voormalig poppodium Nighttown.  Veerkracht en verzet Hiphop is als kunstvorm vanaf het begin een middel geweest voor onderdrukte en ondervertegenwoordigde groepen in hun weigering van hoe zij werden neergezet en gestereotypeerd. Zo gaat de tentoonstelling in op de vraag welke idealen de gemeenschappen in de stad nastreven in het maken van plekken waar zij zich thuisvoelen. En hoe hiphop mensen handvatten geeft – en altijd heeft gegeven – om veerkracht en verzet te tonen in vraagstukken rondom bijvoorbeeld uitsluiting en gentrificatie. Zo zie je hoe hiphop als manier van leven gemeenschappen in Rotterdam samenbrengt. Waarbij zij van onderaf de stad gezicht geven. Kennisdeling binnen gemeenschappen is daarbij een terugkerend thema. En dus ook in The world is yours! Woei, Wi Masanga en Rotterdam Airlines Naast de vier presentaties van BANLIEUE, Brand New Guys, Concrete Blossom en Notes toont de tentoonstelling een installatie waarbij tien plekken centraal staan die nu betekenisvol zijn of dat vroeger waren. Tien betrokken personen uit de Rotterdamse hiphopscene wijzen hier elk een plek aan die voor hen van betekenis is. Van Surinaamse buurthuizen, zoals Wi Masanga, en muzieklabel Rotterdam Airlines tot nachtclubs en kledingwinkels, zoals Streetz USA en Woei. Geïnspireerd op de vaak nostalgische beelden en verhalen, leggen fotograaf Ouxu Cheng en tekenaar Erico Smit deze plekken vast in tien persoonlijke portretten.
disabled - 0
freeEntrance - 0
genreIds - 1259 1245 1250
genreNameMain - Theater
genreNames - Theater Festival Muziek
hideImportedImages - 0
highlighted - 0
lastMinute - 0
mediaUrl1 - /ProductionMedia/620412/ours_story_landscape_b.png
nietIndexeren - 0
shortDescription - The world is yours! gaat over de maakbaarheid van de wereld. De tentoonstelling benadert hiphop niet alleen als muziekstroming, maar als lifestyle.
sourceId - 36f3a79224a78d8cf6c38416facd2ab8
sticky - 0
tipped - 0
title - The world is yours! - hiphop maakt de stad
umbracoNaviHide - 0
datumFilter - 23092022
datumRewritten - 20220923000000
genreIdsRewritten - 1259 1245 1250
descriptionFullHtml - <p>The world is yours! - hiphop maakt de stad is de nieuwe tentoonstelling die vanaf 23 september te zien is in het Wereldmuseum Rotterdam. The world is yours! gaat over de maakbaarheid van de wereld. De tentoonstelling benadert hiphop niet alleen als muziekstroming, maar als lifestyle. En als een cultuur die toegepast wordt om stedelijke ruimtes te claimen en de stad zo eigen te maken. The world is yours! komt tot stand in samenwerking met BANLIEUE, Brand New Guys, Concrete Blossom en Notes. Zij geven hun visie op deze rol van hiphop, en doen dat ieder in een eigen ruimte binnen de tentoonstelling.</p> <p><strong>Van Bospolderplein tot Nighttown</strong></p> <p>Hiphop speelt wereldwijd een belangrijke rol bij het claimen van de stad en het maken van betekenisvolle plekken. Die plekken maken de stad leefbaarder voor lokale communities. Zo ook in Rotterdam. Of het nu gaat om verhalen, activiteiten als blockparty’s, graffiti-tags of chillings. Elke bijdrage voegt een nieuwe laag van betekenis toe aan de omgeving. De plekken komen langs in video-en fotografie installaties. En gaan van Bospolderplein tot voormalig poppodium Nighttown. </p> <p><strong>Veerkracht en verzet</strong></p> <p>Hiphop is als kunstvorm vanaf het begin een middel geweest voor onderdrukte en ondervertegenwoordigde groepen in hun weigering van hoe zij werden neergezet en gestereotypeerd. Zo gaat de tentoonstelling in op de vraag welke idealen de gemeenschappen in de stad nastreven in het maken van plekken waar zij zich thuisvoelen. En hoe hiphop mensen handvatten geeft – en altijd heeft gegeven – om veerkracht en verzet te tonen in vraagstukken rondom bijvoorbeeld uitsluiting en gentrificatie. Zo zie je hoe hiphop als manier van leven gemeenschappen in Rotterdam samenbrengt. Waarbij zij van onderaf de stad gezicht geven. Kennisdeling binnen gemeenschappen is daarbij een terugkerend thema. En dus ook in The world is yours!</p> <p><strong>Woei, Wi Masanga en Rotterdam Airlines</strong></p> <p>Naast de vier presentaties van BANLIEUE, Brand New Guys, Concrete Blossom en Notes toont de tentoonstelling een installatie waarbij tien plekken centraal staan die nu betekenisvol zijn of dat vroeger waren. Tien betrokken personen uit de Rotterdamse hiphopscene wijzen hier elk een plek aan die voor hen van betekenis is. Van Surinaamse buurthuizen, zoals Wi Masanga, en muzieklabel Rotterdam Airlines tot nachtclubs en kledingwinkels, zoals Streetz USA en Woei. Geïnspireerd op de vaak nostalgische beelden en verhalen, leggen fotograaf Ouxu Cheng en tekenaar Erico Smit deze plekken vast in tien persoonlijke portretten.</p>
shortDescriptionFullHtml - The world is yours! gaat over de maakbaarheid van de wereld. De tentoonstelling benadert hiphop niet alleen als muziekstroming, maar als lifestyle.
numberOfLikes - 000000000
numberOfPageViews - 000000344
numberOfShares - 000000003
sortOrderRewritten - 00000000000000002495
levelRewritten - 4
guid - 993c4c51-c5e0-458a-9f36-8acf1ae8201e
udi - umb://document/993c4c51c5e0458a9f368acf1ae8201e
urlNameSearchable - the-world-is-yours-hiphop-maakt-de-stad
__NodeId - 620412
__IndexType - content
__Path - -1,1064,1074,1106,620412
__NodeTypeAlias - production
__Key - 993c4c51-c5e0-458a-9f36-8acf1ae8201e
__Icon - icon-cinema
__Raw_description - <p>The world is yours!&nbsp;- hiphop maakt de stad&nbsp;is de nieuwe tentoonstelling die vanaf 23 september te zien is in het Wereldmuseum Rotterdam. The world is yours! gaat over de maakbaarheid van de wereld. De tentoonstelling benadert hiphop niet alleen als muziekstroming, maar als lifestyle. En als een cultuur die toegepast wordt om stedelijke ruimtes te claimen en de stad zo eigen te maken.&nbsp;The world is yours!&nbsp;komt tot stand in samenwerking met BANLIEUE, Brand New Guys, Concrete Blossom en Notes. Zij geven hun visie op deze rol van hiphop, en doen dat ieder in een eigen ruimte binnen de tentoonstelling.</p> <p><strong>Van Bospolderplein tot Nighttown</strong></p> <p>Hiphop speelt wereldwijd een belangrijke rol bij het claimen van de stad en het maken van betekenisvolle plekken. Die plekken maken de stad leefbaarder voor lokale communities. Zo ook in Rotterdam. Of het nu gaat om verhalen, activiteiten als blockparty’s, graffiti-tags of chillings. Elke bijdrage voegt een nieuwe laag van betekenis toe aan de omgeving. De plekken komen langs in video-en fotografie installaties. En gaan van Bospolderplein tot voormalig poppodium Nighttown.&nbsp;</p> <p><strong>Veerkracht en verzet</strong></p> <p>Hiphop is als kunstvorm vanaf het begin een middel geweest voor onderdrukte en ondervertegenwoordigde groepen in hun weigering van hoe zij werden neergezet en gestereotypeerd. Zo gaat de tentoonstelling in op de vraag welke idealen de gemeenschappen in de stad nastreven in het maken van plekken waar zij zich thuisvoelen. En hoe hiphop mensen handvatten geeft – en altijd heeft gegeven – om veerkracht en verzet te tonen in vraagstukken rondom bijvoorbeeld uitsluiting en gentrificatie. Zo zie je hoe hiphop als manier van leven gemeenschappen in Rotterdam samenbrengt. Waarbij zij van onderaf de stad gezicht geven. Kennisdeling binnen gemeenschappen is daarbij een terugkerend thema. En dus ook in&nbsp;The world is yours!</p> <p><strong>Woei, Wi Masanga en Rotterdam Airlines</strong></p> <p>Naast de vier presentaties van BANLIEUE, Brand New Guys, Concrete Blossom en Notes toont de tentoonstelling een installatie waarbij tien plekken centraal staan die nu betekenisvol zijn of dat vroeger waren. Tien betrokken personen uit de Rotterdamse hiphopscene wijzen hier elk een plek aan die voor hen van betekenis is. Van Surinaamse buurthuizen, zoals Wi Masanga, en muzieklabel Rotterdam Airlines tot nachtclubs en kledingwinkels, zoals Streetz USA en Woei. Ge&iuml;nspireerd op de vaak nostalgische beelden en verhalen, leggen fotograaf Ouxu Cheng en tekenaar Erico Smit deze plekken vast in tien persoonlijke portretten.</p>
#