
Plantaardig in 100 talen
Doe tijdens Zomer op Zuid mee met één van de vijf workshops waarin verschillende chefs je laten kennismaken met de Rotterdamse keuken van nu, waarin groenten de hoofdrol spelen.
Onder begeleiding van de chef kook je samen 3 à 4 verschillende gerechten om mee te nemen. Zo doe je culinaire skills op en ga je met een voorraad naar huis. Ontvangst met koffie en thee is inbegrepen.
Let op: de workshop voor kinderen is van 13-15u (dus een uurtje korter). En is bedoeld voor kinderen van 9-12 jaar. Voor ouders is er plek om rustig te zitten.
Eén van de kortste routes naar een gezonde en duurzame toekomst is meer en vaker plantaardig eten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn steeds meer vlees- en zuivelvervangers, maar toch roept plantaardig eten ook weerstand op. Het zou te duur zijn, te elitair, te ingewikkeld of gewoon niet lekker. En ja, vaak wordt dat in de supermarkt en de horeca bevestigd: de sojakipstuckjes zijn duurder dan de kiloknallers en de meeste vegan koffietentjes trekken met hun haver-latte-macchiato’s vooral welgestelde hipsters.
Met Plantaardig in 100 Talen laten we zien dat het anders kan! Door de kennis en kunde van verschillende keukens uit alle windstreken bij elkaar te brengen. De workshops zijn een ode aan culinaire diversiteit voorbij de vegaburgers en avocado’s.
Alle data
Zondag 11 juni
Meer nieuwtjes lezen?
Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.
Toch iets anders?
Bekijk wat er nog meer te doen is in Rotterdam.