Speciaal voor een diner brouwden de studievrienden Arjan de Hoon (36) en Thomas Luberti (34) twee jaar geleden hun eigen bier. Dat brouwen vonden ze wel wat, maar bierbrouwerijen waren er al zoveel. Zo begonnen ze met appelcider. Corné van Drogenbroek (36) en Maarten Baldee (36) sloten zich aan en zo ontstond in 2015 de Rotterdamse Appel Maatschappij, oftewel: RAM Cider.
Waarom hebben jullie voor appelcider gekozen?
Arjan: ‘De markt van ciders is in ontwikkeling. Het is een mooi product met een interessant productieproces: de appels komen uit de appelkwekerij van de familie van Corné, champagnegist wordt aan het sap toegevoegd. Wij kiezen voor een niche, een product voor mensen die op zondagmiddag bier drinken met vrienden, maar zin hebben om dat eens te vervangen door een andere drank. Het is makkelijk drinkbaar en gaat goed samen met verschillende soorten worst.’
Wat maakt RAM Cider Rotterdams?
‘RAM is eigenwijs. We durven tegen de massa in te gaan, want het is geen gangbaar product. Niet iedereen hoeft ervan te houden. You hate it or love it.’
Waar kunnen we RAM Cider gaan proeven?
‘We beginnen klein, bij kleine horecagelegenheden in Rotterdam die passen bij ons concept. Ook willen we de cider gaan laden op verschillende foodtruckfestivals. Het liefst zouden we in het voorjaar zelf een festival organiseren waarbij de appelcider centraal staat. Wordt vervolgd dus.’
Bekijk dit artikel in het Uitagenda magazine
Redactie: Hotterdan Foto: Vera Cornel
© Uitagenda Rotterdam magazine, januari/februari 2017
LET OP: op deze tekst rust auteursrecht. Het is niet toegestaan om deze in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijke over te nemen, zonder toestemming van de uitgever.