Bij La Buvette kun je ontbijten, lunchen, borrelen en vroeg-dineren. Zoals de naam al suggereert, is de Frans-Belgische keuken een belangrijke inspiratiebron en dat zie je terug op de kaart. Broodjes zijn hier baguettes, en er gaat geen gewoon beleg op maar rilette (zacht gesmoord vlees of vis). Verder kun je kiezen uit een proeverij van charcuterie (vlees) of fromage (kaas), diverse salades en kleine plats (warme gerechten) zoals steak tartare en coquilles. Vakmanschap - ook van de bediening! - en dagverse kwaliteitsproducten staan daarbij voorop.
Je moet even weten waar je moet zoeken, maar eenmaal binnen bij La Buvette waan je je in een wereldstad als Parijs of New York. Het grand-cafe is gevestigd in het monumentale Erasmushuis uit 1940 aan de Coolsingel, dat lang onderdak bood aan de Hollandsche Bank-Unie. Het stijlvolle interieur is een mix van toen en nu: de originele marmeren vloeren, wanden en gouden relingen zijn bewaard gebleven.
Het restaurant biedt plaats aan maximaal 80 personen en is tevens af te huren voor private diners.