Het Maritiem Museum Rotterdam staat van 26 december tot en met 9 januari in het teken van een verwarmend programma: 'Winter aan de Kade'. Bezoekers kunnen genieten van chocolademelk en glühwein of nemen een kijkje bij smederij-demonstraties met een winters tintje.
Tijdens ‘Winter aan de Kade’ is de sfeer in het Maritiem Museum op z’n best, zeker ook in de museumhaven. Daar fonkelen tientallen lichtjes en een ijsbeer houdt de wacht in ijssalon/koffiebar Loeve, waar bezoekers in de kerstvakantie kunnen genieten van overheerlijke wafels terwijl buiten de vuurkorven branden. Tijdens dit winterprogramma is het Maritiem Museum ook op maandag open. Tickets zijn te boeken via de website.
Maritieme ambachten met een winters tintje
Bij Winter aan de Kade maken kinderen dagelijks kennis met maritieme ambachten. Ze kunnen een demonstratie touwslaan bijwonen of steken hun handen uit de mouwen bij de workshops van SCRAPXL, waar wordt geknutseld met gerecyclede materialen. Een bezoekje aan de smederij in het nieuwe Leuvepaviljoen mag natuurlijk ook niet ontbreken. Sinds schepen van staal worden gemaakt, zijn smeden onmisbaar. In de museumhaven geldt dat nog steeds: zij maken de onderdelen voor de varende collectie. Als het water bevriest, pookt de smid het vuur op voor een speciaal kunststukje: dan komen er ambachtelijk gemaakte schaatsen uit het paviljoen!
Glühwein of marshmallows
Bij museumcafé Het Lage Licht kun je je in de kerstvakantie goed vermaken. Bezoekers kunnen genieten van winterse specialiteiten of zich opwarmen met chocolademelk of glühwein. Voor kinderen zijn er marshmallows om te roosteren boven het vuur.
Ontdek de tentoonstellingen
De uiteenlopende tentoonstellingen in het Maritiem Museum zijn in de kerstvakantie ook een bezoekje waard. Bezoekers ontdekken zes eeuwen maritieme schilderkunst in 'Maritieme Meesterwerken', een expo in samenwerking met Boijmans Van Beuningen, of de werelden van zes waterwezens in familietentoonstelling ‘Zeemonsters’. Of ze wanen zich op een platform midden op zee in de 'Offshore Experience'.
Foto: Theo de Man