Weet jij wat je eet en drinkt? Ga in gesprek over voedselveiligheid tijdens de Debatavond Weet wat je eet - veilig voedsel op donderdag 28 november van 19.30 tot 21.30 uur in Arminius. Te gast zijn onder andere Sofie van den Enk (Keuringsdienst van Waarde) en Tsjomme Zijlstra (Kaapse Brouwers).
Misschien vind je het belangrijk om duurzaam en lokaal te eten, ben je vooral prijsbewust of kies je voor een vegetarisch dieet. Maar let je ook op de veiligheid van je voedsel?
Van fipronil tot microplastics: onveilig voedsel is regelmatig in het nieuws. Maar ook met gezond voedsel wordt soms gerommeld, zoals gewone olijfolie die als ‘extra vierge’ in de schappen ligt. Je zou denken dat we daardoor kritischer zijn over ons eten, maar uit consumentenmonitoren blijkt dat ons vertrouwen in de voedselveiligheid onverminderd groot is.
Zijn deze voorvallen dan slechts incidenten? Wat verstaan we onder ‘veilig’ voedsel? En welke risico’s voor onze voedselveiligheid liggen op de loer? Op donderdag 28 november van 19.30 – 21.30u gaan we hierover in gesprek tijdens de debatavond ‘Weet wat je eet – veilig voedsel’. Sluit aan en praat mee met Sofie van den Enk (Keuringsdienst van Waarde), Michiel Korthals (voedseldeskundige), Rob van Lint (NVWA) en Tsjomme Zijlstra (Kaapse Brouwers).
De toegang is gratis. Aanmelden kan hier op de website van Arminius
Dit is gesponsorde content