De Euromast, waar de Opbouwdag dit jaar oorspronkelijk zou plaatsvinden, is voorlopig nog gesloten. Alle fysieke activiteiten van de Opbouwdag vinden daardoor niet plaats. Toch heeft de organisatie ervoor gezorgd dat er genoeg te bekijken is vanuit huis.
Wederopbouwwandeling
De wederopbouwwandeling met architectuurkenner Paul Groenendijk is met een camera vastgelegd en daar is een compilatie van gemaakt. De dertig minuten durende wandeling start bij de Euromast en is vanaf maandag 18 mei te bekijken op de website van de Opbouwdag. Ook zijn de verhalen en oude beelden van de gebouwen die je tijdens deze wandeling tegenkomt terug te vinden op de website.
Zestig jaar Euromast en Floriade
In het kader van het zestigjarig bestaan van de Euromast en de Floriade wordt er verschillende programmaonderdelen online gezet. Zo is er een film te zien over de bouw van de Euromast op het YouTube-kanaal van Euromast Rotterdam en zijn er verhalen te lezen over de Euromast en Floriade op de website van de Opbouwdag. Het Stadsarchief Rotterdam stelt themapagina’s beschikbaar over de Floriade, Euromast, de Postkoets en de Erfenissen van de Floriade en Platform Wederopbouw Rotterdam doet verslag van informatieve, opmerkelijke en grappige wetenswaardigheden over de Floriade en Euromast op hun eigen website.
Gers! Magazine
Het mei nummer van Gers! Magazine staat deze maand in het teken van het bombardement, de oorlog, vijfenzeventig jaar vrijheid en de wederopbouw. Platform Wederopbouw Rotterdam leverde een bijdrage aan dit bijzondere nummer. Benieuwd naar de verhalen? Gers! Magazine #26 ligt vanaf dinsdag 12 mei in de stad.
Bibliotheekcollege
Architectuurkenner Paul Groenendijk geeft een bibliotheekcollege over de toeristische trekkers die afgelopen vijfenzeventig jaar hebben plaatsgevonden in Rotterdam. Het bibliotheekcollege ‘Rotterdams Toerisme rond de Tweede Wereldoorlog’ zal in juni online uitgezonden worden. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Opbouwdag om op de hoogte te blijven.
Foto: Genlab Frank